ΑΘΗΝΑ
14:47
|
24.04.2024
Μέλος της ομάδας των εκπροσώπων των ΗΠΑ, «πιθανώς εξετέθη στον κορονοϊό». Αύριο το αποτέλεσμα του τεστ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοση ή μη του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η δικαστής, μετά την υποψία ότι μέλος της εισαγγελικής ομάδας των ΗΠΑ έχει εκτεθεί στον κορονοϊό. 

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο Ολντ Μπέιλυ του Λονδίνου αποκλειστικά με διεκπεραιωτικό του ζητήματος αυτού χαρακτήρα.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί, πριν ακόμη μπει η δικαστής στην αίθουσα, από τον επίσημο λογαριασμό του τουίτερ των Βρετανικών Δικαστηρίων, σύζυγος μίας εκ της ομάδας των κατηγόρων του Ασάνζ παρουσίασε συμπτώματα «που παραπέμπουν σε μόλυνση με τον κορονοϊό», κάτι που σημαίνει ότι «πιθανώς να έχει εκτεθεί στη νόσο» όχι μόνον η σύζυγός του, που συμμετέχει στη διαδικασία καθημερινά μέσα στην αίθουσα, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος έχει έρθει σε επαφή μαζί της, εντός ή εκτός του δικαστηρίου. 

Τα αποτελέσματα του τεστ του κορονοϊού στον ασθενή θα είναι γνωστά αύριο το πρωί. Αν και η δικαστής ήθελε να συνεχιστεί η διαδικασία και αύριο,  με τηλεδιάσκεψη, υπήρξε κοινή πρόταση υπεράσπιση και κατηγόρων για αναβολή ως τη Δευτέρα. Εάν το τεστ βγει θετικό, η δικαστής θα τηλε-συνεδριάσει με τις δύο πλευρές μες στο Σαββατοκύριακο, για να αποφασίσουν αν και πως μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα