ΑΘΗΝΑ
21:44
|
18.05.2024

Η έκρηξη της ανεργίας στους νέους της Ιορδανίας μεταξύ 25 έως 29 ετών, εξαιτίας των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία της χώρας επαναφέρει τη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η έκρηξη της ανεργίας στους νέους της Ιορδανίας μεταξύ 25 έως 29 ετών, εξαιτίας των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία της χώρας επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία που είχε καταργηθεί το 1991, τρία χρόνια πριν την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ.

Το νομοσχέδιο για την επαναφορά της θητείας υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Ομάρ αλ Ρατζάζ τονίζοντας πως θα αφορά κυρίως τους νέους 25 ως 29 ετών που δεν δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν.

Όπως ανακοινώθηκε η θητεία θα έχει διάρκεια 12 μηνών, εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι μήνες θα συμπεριλαμβάνουν βασική εκπαίδευση στα όπλα και οι άλλοι εννιά μήνες θα αφορούν προγράμματα επαγγελματικής και τεχνικής κατάρτισης σε συνεργασία με τα υπουργεία Εργασίας και Άμυνας. Για όλη τη 12μηνη θητεία ο κάθε φαντάρος θα αποζημιωθεί συνολικά με 1.680 δολάρια.

Ο υπουργός Εργασίας Νινγάλ αλ Μπαταϊνίχ εκτίμησε πως ως το τέλος του χρόνου θα έχουν κληθεί να υπηρετήσουν 5.000 νέοι και άλλοι 15.000 το 2021.

Επίσημα στοιχεία αναφέρουν αύξηση της ανεργίας κατά τουλάχιστον τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 με αποτέλεσμα να ανέρχεται στο 23% από 19% που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα