ΑΘΗΝΑ
10:50
|
22.09.2024
H πρώτη ημέρα των διαβουλεύσεων για το πολιτικό μέλλον του Μαλί ξεκίνησε με την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα για να διαλύσει τους υποστηρικτές συμμαχίας πολιτικών…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H πρώτη ημέρα των διαβουλεύσεων για το πολιτικό μέλλον του Μαλί ξεκίνησε με την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα για να διαλύσει τους υποστηρικτές συμμαχίας πολιτικών κομμάτων που διαδήλωναν.

Περίπου 100 υποστηρικτές του αντιπολιτευτικού συνασπισμού M5-RFP, ο επί μήνες ηγήθηκε των μαζικών διαδηλώσεων εναντίον του απερχόμενου προέδρου Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου, καθυστερώντας την έναρξη των συνομιλιών για το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Η χούντα που ανέτρεψε την Κεϊτά στις 18 Αυγούστου θέλει να ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης από τον στρατό, ενώ το M5-RFP και οι περιφερειακοί ηγέτες επιμένουν πολιτικοί να έχουν τον πρώτο ρόλο.

«Προσπαθούν να κατασχέσουν την επανάστασή μας από εμάς, ήμασταν πολύ ξεκάθαροι από την αρχή. Θέλουμε έναν πολίτη ως πρόεδρο της μετάβασης, όχι στρατιώτη », δήλωσε ο Μπακαρί Κεϊτά, ανώτερο μέλος του M5-RFP.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα