ΑΘΗΝΑ
01:06
|
27.04.2024

«Η Καγκελάριος Μέρκελ και άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να μην μείνουν στα λόγια. Είναι απαραίτητη μία ισχυρή και σθεναρή αποφασιστικότητα ώστε να σταματήσει […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Καγκελάριος Μέρκελ και άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να μην μείνουν στα λόγια. Είναι απαραίτητη μία ισχυρή και σθεναρή αποφασιστικότητα ώστε να σταματήσει η Τουρκία τις παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου και την ευρύτερη περιοχή».

Με αυτή την ανάρτησή του στο Τουίτερ ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε, πολύ προσεκτικά, τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη πολιτικής βούλησης σε Βερολίνο και Βρυξέλλες σχετικά με το (μακρινό καθώς φαίνεται…) ενδεχόμενο επιβολής ουσιαστικών κυρώσεων στην Τουρκία.

Η δυσαρέσκεια του Κύπριου προέδρου για την πιθανή απάντηση της ΕΕ στις τουρκικές προκλήσεις τροφοδοτήθηκε από το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης που είχε το βράδυ της Τετάρτης με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ, προτού μεταβεί σήμερα στη Σαρδηνία για να συμμετάσχει στη σύνοδο MED7.

Παρά την στάση των Μέρκελ και Μισέλ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν δείχνει να πτοείται. Φέρεται αποφασισμένος να θέσει σήμερα κατά την απογευματινή σύνοδο των Επτά Μεσογειακών Χωρών (Med7) στην Κορσική το αίτημα για σημαντικές κυρώσεις κατά της Άγκυρας ενημερώνοντας παράλληλα τους άλλους έξι ομολόγους του και για τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει σε σχέση με την επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα