ΑΘΗΝΑ
10:02
|
18.04.2024
Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τρομοκρατικές ομάδες για να πλήξει την Ινδία και να προωθήσει τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα στοιχεία “καρφώνουν” τον Ερντογάν αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο, όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, η τουρκική κυβέρνηση  χρηματοδοτεί “εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις”, αυτή τη φορά στην Ινδία, αποκαλύπτει το jhadwatch.org.

Σύμφωνα με την αναφορά οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι “πυρήνες” με έδρα την Τουρκία και την υποστήριξη της κυβέρνησης της Άγκυρας, διευκόλυναν μια ομάδα Ινδών τρομοκρατών να ταξιδέψουν στη Συρία και να ταχθούν στο πλευρό του ISIS.

Οι πρόσφατες συλλήψεις τρομοκρατών του ISIS στην Ινδία επανέφεραν στη δημοσιότητα το γεγονός, καθώς οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι έφτασαν στη Συρία μέσω Τουρκίας και επέστρεφαν μέσω της ίδιας οδού. Η είσοδό τους στο ISIS διευκολύνθηκε από τους “πυρήνες” που εδρεύουν στην Τουρκία.

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν καθώς προβλέπουν ότι το καθεστώς Ερντογάν χρησιμοποιεί τρομοκρατικές ομάδες με έδρα το Πακιστάν αφενός για να πλήξει την Ινδία και αφετέρου για να προωθήσει τη ριζοσπαστική ισλαμική ατζέντα του στη Νότια Ασία.

Όπως δήλωσε Ινδός αξιωματούχος “οι προσπάθειες της Τουρκίας να χρηματοδοτήσει ισλαμικούς οργανισμούς που εδρεύουν στη χώρα, αυξάνουν τις ανησυχίες της Ινδίας”.


Πηγές αναφέρουν ότι οργανωτής των ριζοσπαστικών ισλαμιστικών αποστολών είναι ο γιος του Προέδρου Ερντογάν, Μπιλάλ και ό,τι τα τελευταία χρόνια, ηγείται μυστικών επιχειρήσεων προπαγάνδας σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας


Εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας πιστεύουν ότι η Ινδία πρέπει να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες της Τουρκίας στο εσωτερικό της Ινδίας.

Στην ίδια αναφορά στηλιτεύεται η κίνηση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

“Αναδιάρθρωσε τη Diyanet δορίζοντας μέλη του κόμματος και τους πιστούς του και αναθέτοντας τους να χτίσουν έναν στρατό ριζοσπαστών ιεροκήρυκων που θα μπορούσαν να προωθήσουν τον ριζοσπαστισμό στην Τουρκία και το πολιτικό Ισλάμ, αλλού στον κόσμο.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, η Diyanet δαπάνησε 29 εκατομμύρια τουρκικές λίρες για τη χρηματοδότηση 1.523 συντηρητικών ισλαμικών ομάδων και την κατασκευή τζαμιών. Επίσης, χορήγησε ποσό 35 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών σε ριζοσπαστικούς ισλαμικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς – οι περισσότεροι από αυτούς ευθυγραμμίστηκαν με το κόμμα του Ερντογάν”.

Πηγή: militaire.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα