ΑΘΗΝΑ
07:21
|
24.09.2024

Ούτε καρφίτσα δεν αφήνει να πέσει κάτω ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης», Ομέρ Τσελίκ σε σχέση με τις επικρίσεις του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ούτε καρφίτσα δεν αφήνει να πέσει κάτω ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης», Ομέρ Τσελίκ σε σχέση με τις επικρίσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Άγκυρας.

Σπεύδοντας να σχολιάσει τη σημερινή αναφορά του προέδρου Μακρόν πως «το πρόβλημά μας δεν είναι με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν» διέκρινε τα υστερόβουλα κίνητρα του Γάλλου ηγέτη λέγοντας: «Αυτό είναι ένα παλιό και ανήθικο παιχνίδι των αποικιοκρατών. Εκδήλωναν ψεύτικη αγάπη για να κατακτήσουν τους λαούς, αλλά στόχευαν στους πατριώτες ηγέτες. Είμαστε περήφανοι που ένα αποικιοκρατικό κεφάλι στοχεύει τώρα τον πρόεδρό μας. Κι εμείς έχουμε πρόβλημα όπως κι εσείς, κύριε Μακρόν, με τα αποικιοκρατικά μυαλά. Έχουμε έναν ανθρώπινο κι έναν αδελφικό δεσμό με τους λαούς που κάνατε να υποφέρουν και τους λαούς που θελήσατε να κατακτήσατε. Γι’ αυτό και είμαστε απέναντί σας. Η χώρα για την οποία χρησιμοποιείτε απειλητική γλώσσα είναι η Τουρκία».

Ο επίλογος της απάντησης Τσελίκ δόθηκε με προειδοποιήσεις περί “κατάλληλων απαντήσεων” στο Παρίσι. Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο Μακρόν πως «προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά του να κυβερνήσει τη Γαλλία με επιθετική εξωτερική πολιτική».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα