ΑΘΗΝΑ
22:55
|
26.04.2024
Η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος αρνήθηκε να δημοσιεύσει άρθρο του πρέσβη των ΗΠΑ στην Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος ‘Λαϊκή Ημερησία’ αρνήθηκε να δημοσιεύσει άρθρο του πρέσβη των ΗΠΑ στην Κίνα, ενώ οι Κινέζοι αξιωματούχοι μπόρεσαν όποτε επιθυμούσαν να εκφράσουν τις απόψεις της κυβέρνησής τους στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

“Η απάντηση της εφημερίδας εκθέτει για άλλη μια φορά τον φόβο του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος για ελευθερία έκφρασης και σοβαρή πνευματική συζήτηση – καθώς και την υποκρισία του Πεκίνου όταν διαμαρτύρεται για έλλειψη δίκαιης και αμοιβαίας μεταχείρισης σε άλλες χώρες”, δήλωσε ο Πομπέο σε δήλωση του.

“Ενώ οι δημοσιογράφοι των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν περιορισμούς στην αναφορά και ακόμη και στην Κίνα, οι Κινέζοι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν από καιρό ανοιχτή πρόσβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες”, πρόσθεσε ο Πομπέο.

Με τίτλο “Επαναφορά της σχέσης με βάση την αμοιβαιότητα”, το άρθρο του πρέσβη Τέρι Μπράντσταντ αναφέρθηκε σε μια ανισορροπία στη σχέση ΗΠΑ-Κίνας, σημειώνοντας ότι οι εταιρείες των ΗΠΑ, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες, ακόμη και η κοινωνία των πολιτών υπέστη άνιση πρόσβαση στην Κίνα.

Εκδίδοντας την απάντησή της σε μια επιστολή, η Λαϊκή Ημερησία δήλωσε ότι το άρθρο του διπλωματικού απεσταλμένου των ΗΠΑ δεν πληροί τα πρότυπα της.

Η άρνηση της κινεζικής εφημερίδας έρχεται μετά από απόφαση των ΗΠΑ να ανακαλέσουν περισσότερες από 1.000 βίζες Κινέζων υπηκόων αυτήν την εβδομάδα, σε μια κίνηση για τον αποκλεισμό της εισόδου Κινέζων φοιτητών και ερευνητών που πιστεύεται ότι έχουν δεσμούς με τον κινεζικό στρατό.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα