ΑΘΗΝΑ
18:31
|
19.05.2024

Τις τουρκικές θέσεις για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο εξήγησε το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Σενεγάλη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τουρκικές θέσεις για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο εξήγησε το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Σενεγάλη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μέλη της επιτροπής  Εξωτερικών Υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Επέρριψε όλες τις ευθύνες στις ενέργειες Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων κατηγορώντας τους για «μαξιμαλιστικές θέσεις». Επέμενε ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, επειδή…” είναι μακριά από την ηπειρωτική χώρα”. Πρόσθεσε δε πως εάν η Ελλάδα επιμείνει σε συνομιλίες και διαπραγματεύσεις υπό προϋποθέσεις, τότε και η Τουρκία θα θέσει τις δικές της. Παρόλα αυτά επανέλαβε πως η Τουρκία είναι ανοικτή σε διάλογο με την Ελλάδα και την ΕΕ, αποκλείοντας από το τραπέζι συνομιλιών τη Λευκωσία.

Μετά την παρουσίαση των θέσεων του Τούρκου υπουργού ακολούθησαν ερωτήσεις από ευρωβουλευτές.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την έντονη αντίδραση ευρωβουλευτή για την προσπάθεια της Τουρκίας σε στιγμιότυπο διαφάνειας που προβλήθηκε σε μόνιτορ κοινής θέας της συνόδου να μεγεθύνει σκοπίμως το αστέρι της τουρκικής σημαίας σε σημείο παραποίησης της σημαίας της ΕΕ ώστε να δίνει (στην καλύτερη περίπτωση) την εντύπωση “ένταξης”.

Νωρίτερα είχε συνομιλήσει με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου ο ΄Ελληνας αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα