ΑΘΗΝΑ
18:17
|
02.05.2024
Πολύ μεγάλος για να τον φάνε οι 7 της Κορσικής δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ένα βίντεο από το παρελθόν, διάρκειας 10 δευτερολέπτων, απαντά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα μηνύματα που του έστειλε η σύνοδος MED7 στην Κορσική.

“Μας συγχωρείτε αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε” ακούγεται ο Τούρκος πρόεδρος να λέει στο βίντεο που απηύθυνε στους “Λύκους” την εποχή που ήταν ακόμη δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα, όχι όμως με προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την Hurriyet ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις, στις οποίες είχαν αποφασιστεί τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά “δυστυχώς πριν εγκρίθηκε η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο και έγινε ένα βήμα πίσω προς την επίτευξη συμφωνίας”.

“Η Γερμανία  ζήτησε να δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία, αλλά η Ελλάδα έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμη για διάλογο” είπε, διαμηνύοντας ότι” εάν η Ελλάδα είναι πεισματάρα, τότε επιμένουμε στις δικές μας προϋποθέσεις”.

“Πρέπει επίσης να γίνει συμφωνία με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες των χωρών” επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θέση του για τις ΑΟΖ και το Καστελόριζο: “Tα ελληνικά νησιά, που βρίσκονται προς την πλευρά μας, δεν πρέπει να έχουν οικονομικό αποκλειστικό χώρο σε αυτό το σημείο. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ακόμη και ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό το νησί απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας. Απέχει 550-600 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα”.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα