ΑΘΗΝΑ
11:40
|
20.04.2024

Εντός του μήνα αποστέλλεται για κλινικές δοκιμές μια πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό στη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντός του μήνα αποστέλλεται για κλινικές δοκιμές μια πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό στη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο. Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Μαδούρο διαβεβαίωσε ότι “κι άλλα εμβόλια” θα φτάσουν στη χώρα εντός του Οκτωβρίου, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτά.  

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters) αναφέρει ότι η Ρωσία αναμένεται να πουλήσει 32 εκατομμύρια δόσεις του “Sputnik-V” και στο Μεξικό. Υπενθυμίζεται ότι το έγκριτο ιατρικό περιοδικό “The Lancet” δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο για το ρωσικό εμβόλιο αναφέροντας πως δείχνει “ασφαλές, χωρίς παρενέργειες” και “παρήγαγε αντισώματα” μετά και τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε επίσης να χορηγηθεί το “Sputnik-V” σε όλους τους υποψηφίους των επικείμενων βουλευτικών εκλογών για να μπορέσουν με ασφάλεια να διεξάγουν την προεκλογική τους εκστρατεία. “Θα προτείνω στην αντιπρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκες να μιλήσει στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο για να μελετήσει την πιθανότητα να χορηγηθεί το ρωσικό εμβόλιο στους 14.400 υποψήφιους των εκλογών της 6ης Δεκεμβρίου για να είναι πιο άνετοι κατά την προεκλογική περίοδο”, δήλωσε ο Μαδούρο. Η αντιπολίτευση, η οποία έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο από το 2015, σκοπεύει να μποϊκοτάρει την εκλογική διαδικασία καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις νοθείας από το κυβερνών κόμμα.

Επισήμως, στη Βενεζουέλα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί περίπου 55.000 κρούσματα και 444 θάνατοι. Η αντιπολίτευση και ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις αμφισβητούν τα στοιχεία της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντάς τα “εκτός πραγματικότητας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα