ΑΘΗΝΑ
16:54
|
20.09.2024

Μετά την πανδημία, η μάστιγα της πυρκαγιάς δοκιμάζει την τύχη και την υπομονή εκατομμυρίων Αμερικανών που ζουν σε πολιτείες της δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Εδώ […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την πανδημία, η μάστιγα της πυρκαγιάς δοκιμάζει την τύχη και την υπομονή εκατομμυρίων Αμερικανών που ζουν σε πολιτείες της δυτικής Ακτής των ΗΠΑ.

Εδώ και μέρες, δίνουν μάχη επιβίωσης απέναντι σε πρωτοφανείς (ακόμη και για τα δεδομένα της χώρας!) πυρκαγιές με χειρότερες τις περιπτώσεις των μετώπων της φωτιάς στις πολιτείες Καλιφόρνια, Όρεγκον και Ουάσιγκτον, που παραμένουν εγκλωβισμένες σε πύρινο κλοιό, με αποτέλεσμα τον οικτρό θάνατο τουλάχιστον 24 ατόμων μέσα στον τελευταίο μήνα. Ολόκληρες κωμοπόλεις και χωριά έχουν γίνει παρανάλωμα πυρός.

Μόνον στην Καλιφόρνια υπολογίζεται πως κάθε μισή ώρα καίγονται 1.000 γήπεδα ποδοσφαίρου. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών της πολιτείας αναφέρουν πως έχουν καεί πάνω από 3.000.000 στρέμματα. Στην πολιτεία του Όρεγκον υπολογίζεται πως έχουν αποτεφρωθεί μέσα στις τελευταίες λίγες μέρες πάνω από 1.000.000 στρέμματα. Τα ξημερώματα κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους , για προληπτικούς λόγους, πάνω από 500.000 κάτοικοι.

Οι κυβερνήτες των πολιτειών έχουν κάνει έκκληση για βοήθεια καθώς τα τοπικά μέσα πυρόσβεσης δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για να κατασβέσουν τις πάνω από 80 εστίες φωτιάς που κατακαίνε την περιοχή.

Εκκωφαντική είναι η σιωπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και δη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που φαίνεται πως επιλέγει και με αυτόν τον τρόπο να «τιμωρήσει» τους «Δημοκρατικούς» κυβερνήτες πολιτειών της Δυτικής Ακτής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα