ΑΘΗΝΑ
14:43
|
25.04.2024
Ολόκληρες πόλεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στις δυτικές ΗΠΑ και 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις εκκενώσεις των πόλεων του Όρεγκον, καθώς πυρκαγιές πρωτοφανούς έντασης κατακαίνε την πολιτεία.

Στις φωτιές που σαρώνουν τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι, ενώ ολόκληρες πόλεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Στην πολιτεία του Όρεγκον συγκεκριμένα, οι πυρκαγιές είναι οι χειρότερες των τελευταίων 30 ετών και αναζωπυρώνονται διαρκώς από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις Δυτικές ΗΠΑ (πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, ξηρασία). Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον πέντε πόλεις έχουν ισοπεδωθεί στο Όρεγκον, ενώ το 10% του πληθυσμού της πολιτείας έχει εγκαταλείψει τις εστίες του (έχουν εκκενωθεί όλες οι πόλεις και οι οικισμοί από τα νότια σύνορα του Όρεγκον ως τα προάστια του Πόρτλαντ).

Η κυβερνήτις της πολιτείας, Κέτι Μπράουντ, δήλωσε χθες (Πέμπτη 11/09) ότι περισσότερα από 900.0000 εκτάρια γης έχουν καεί την τελευταία εβδομάδα. “Ποτέ στο παρελθόν δεν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τόσα ανεξέλεγκτα μέτωπα ταυτόχρονα”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Με πληροροφίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα