ΑΘΗΝΑ
07:02
|
18.08.2022
Κάτοικοι συγκρίνουν την έκρηξη με εκείνη της Βηρυτού. Δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής θύματα, λένε οι αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός σήμανε στις στρατιωτικές υπηρεσίες της Ιορδανίας μετά από ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών, βορειανατολικά του Αμμάν, στα περίχωρα της Ζάρκα, θυμίζοντας την πρόσφατη τραγωδία της Βηρυτού, δηλώνουν οι κάτοικοι.

«Οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα ηλεκτρικό κύκλωμα σε αποθήκες πυρομαχικών του στρατού που βρίσκονται σε μια απομονωμένη και μη κατοικημένη περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη θυμάτων.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στην Ιορδανία, μετά την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη φωτιά, ενώ οι χάρτες αποκαλύπτουν ότι στην περιοχή στεγάζονται αρκετές στρατιωτικές βάσεις.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Γκαμπάουι, ανατολικά της Ζάρκα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο άτομα και άλλα τρία τραυματίστηκαν. Σύμφωνα όμως με τη Γενική Διοίκηση του Στρατού, η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η έκρηξη ήταν ακατοίκητη και “μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί θύματα “.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει τη βιομηχανική πόλη της Ζάρκα, εμποδίζοντας τα αυτοκίνητα να φεύγουν ή να εισέρχονται.

Ορισμένοι χρήστες των social media συγκρίνουν την έκρηξε με την έκρηξη στην αποθήκη νιτρικού αμμωνίου στο λιμάνι της Βηρυτού που κατέστρεψε το λιμάνι και προκάλεσε τουλάχιστον 190 θανάτους και 6.500 τραυματισμούς.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα