ΑΘΗΝΑ
09:57
|
23.04.2024

Νέα καταγγελία για κρούσματα κορονοϊού σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο, το οποίο συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητες. Λίγα 24ωρα πριν από το άνοιγμα των σχολείων η Ομοσπονδία […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα καταγγελία για κρούσματα κορονοϊού σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο, το οποίο συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητες. Λίγα 24ωρα πριν από το άνοιγμα των σχολείων η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κατήγγειλε ότι δύο εκπαιδευτικοί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε ιδιωτικό σχολείο, το οποίο δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την προστασία των εργαζομένων σε αυτό, αλλά ούτε για τους μαθητές και γονείς που προσέρχονται καθημερινά στον χώρο.

Όπως σημειώνει η ΟΙΕΛΕ, «φαίνεται ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες, έχοντας την ασφάλεια της ατιμωρησίας, δεν πτοούνται ούτε από την πανδημία και επιβεβαιώνουν τις υποψίες κάθε πολίτη ότι τοποθετούν το κέρδος πάνω από την υγεία και την ασφάλεια όλων μας».

Η ομοσπονδία επισημαίνει πως μετά την καταγγελία της για ιδιωτικό σχολείο «που, αν και γνώριζε για κρούσματα συναδέλφων, συνέχισε κανονικά τις δραστηριότητές του, σήμερα πληροφορούμαστε για άλλο μεγάλο ιδιωτικό σχολείο όπου παρατηρήθηκαν περιπτώσεις εκπαιδευτικών θετικών στον ιό και η Διοίκηση του σχολείου δεν πράττει τίποτα. Οι συνεδριάσεις των εκπαιδευτικών εξακολουθούν να διεξάγονται κανονικά, παιδιά προσέρχονται για εξετάσεις πιστοποίησης, μαθητές και γονείς μεταβαίνουν στον χώρο του σχολείου για πληροφορίες, εγγραφές κ.τ.λ.» υποστηρίζει.

Η ΟΙΕΛΕ καλεί τη συντεταγμένη πολιτεία και τους θεσμούς της, εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, καταγγέλλοντας πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας “καμώνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα, απλώς και μόνο για να μην ενοχλήσει τους ‘φίλους’ της”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα