ΑΘΗΝΑ
01:35
|
08.09.2024
Καταλανοί διαδηλωτές έκαψαν ελαστικά σε διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής σήμερα Παρασκευή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταλανοί διαδηλωτές έκαψαν ελαστικά σε διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής, σήμερα Παρασκευή, προκαλώντας εκτεταμένες ακυρώσεις σε μια ημέρα γνωστή για τις μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Σε όλη τη βορειοανατολική περιοχή της περιφέρειας αργότερα μέσα στην ημέρα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας. Τα τελευταία χρόνια, αυτονομιστές έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες διαμαρτυρίες υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ισπανία στις 11 Σεπτεμβρίου που σηματοδοτεί τον εορτασμό της «La Diada», την επέτειο της κατάληψης της Βαρκελώνης από τις ισπανικές δυνάμεις του βασιλιά Φιλίππου του Ε΄το 1714, μετά από 13 μήνες αντέκρουσε την πολιορκία των στρατευμάτων του.

Φέτος και λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης αποφασίστηκε οι διαμαρτυρίες να έχουν διαφορετικό χαρακτήρα.

Εκπρόσωπος του σιδηροδρομικού φορέα δήλωσε ότι οι διαδηλωτές έβαλαν πυρκαγιές σε επτά ή οκτώ μέρη σε όλη την Καταλονία, με την πλειοψηφία να συγκεντρώνεται στη Χιρόνα όπου όλες οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες έχουν ακυρωθεί, όπως και η σύνδεση με το δίκτυο TGV της Γαλλίας.

Ενώ η αυτονομία της Καταλονίας κυριαρχούσε στην ισπανική πολιτική εδώ και χρόνια, σε μεγάλο βαθμό υποχώρησε ως πεδίο αντιπαράθεσης τους τελευταίους μήνες, τόσο λόγω της κρίσης του κορονοϊού όσο και των εσωτερικών διαιρέσεων μεταξύ των αυτονομιστών και των πολιτικών δυνάμεων της περιοχής.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι άνθρωποι στην περιοχή είναι διχασμένοι στο ζήτημα της ανεξαρτησίας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα