ΑΘΗΝΑ
16:27
|
26.04.2024
Μέχρι στιγμής, στην Μπογκοτά έχουν τραυματιστεί 175 άτομα. Τα 66 από αυτά από πυροβόλα όπλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Συνήγορος του Πολίτη της Κολομβίας ζήτησε την Πέμπτη επανεξέταση των αστυνομικών διαδικασιών μετά τις θανατηφόρες διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν πολίτες στην πρωτεύουσα Μπογκοτά από τα τέλη της Τετάρτης.

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη, Κάρλος Καμάργκο, δήλωσε μέσω του twitter ότι η οργάνωσή του «στέκεται αλληλέγγυα προς τις οικογένειες των θυμάτων, προειδοποιεί τους πολίτες ότι η βία δεν είναι η απάντηση και ζητά να διοχετεύσουν την δυσαρέσκειά τους μέσω ειρηνικών διαμαρτυριών».

Ο ανταποκριτής της Telesur στην Κολομβία, Ερνάν Τομπάρ, αναφέρει ότι μια ομάδα δικηγόρων απαιτεί σήμερα, ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο θάνατος του συναδέλφου τους που σκοτώθηκε από την αστυνομία να μην μείνει ατιμώρητος.

Επιπλέον, διαβεβαιώνουν ότι είναι απαραίτητο να διερευνηθεί ποιος διέταξε τους πυροβολισμούς διαδηλωτών στην Μπογκοτά, με αποτέλεσμα τον θάνατο 7 ατόμων.

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ζήτησε «ηρεμία και γαλήνη» καθώς και «εμπιστοσύνη στους ανεξάρτητους θεσμούς του κράτους δικαίου».

Ωστόσο, η δήμαρχος της Κολομβίας Κλαούντια Λόπεζ απευθυνόμενη στον Πρόεδρο και τον Αρχηγό της Εθνικής Αστυνομίας ότι «όχι μόνο αυτά τα γεγονότα πρέπει να διερευνηθούν από έναν ανεξάρτητο φορέα που εγγυάται τη δικαιοσύνη, αλλά και ότι η πρόσληψη, η εκπαίδευση, τα πρωτόκολλα και οι μέθοδοι διερεύνησης της αστυνομίας πρέπει να μεταρρυθμιστεί διαρθρωτικά λόγω των καταγγελιών για κρεσέντο αστυνομικής βιαιότητας.»

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση , μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί 175 άτομα στην Μπογκοτά, 66 από αυτά από πυροβόλα όπλα. Ο δήμαρχος της Μπογκοτά σημείωσε επίσης ότι τραυματίστηκαν 147 μέλη της αστυνομίας.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα