ΑΘΗΝΑ
23:27
|
26.04.2024
Σφραγίστηκαν η Δ' ΔΟΥ Αθηνών και η εφορία της Κηφισιάς, συναγερμός σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής.
Image by Vesna Harni from Pixabay.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τη χθεσινή εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων του Covid-19, με 372 νέες μολύνσεις και τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, η Παρασκευή ξεκίνησε με τη θλιβερή είδηση ενός ακόμα θανάτου από τον ιό.

Πρόκειται για 89χρονο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο θάνατός του ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 301.

Σε καραντίνα 10 αστυνομικοί στον Άλιμο

Σε καραντίνα έχουν τεθεί 10 αστυνομικοί στον Άλιμο μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στο τμήμα.

Συγεκριμένα, θετικός στον κορονοϊο βρέθηκε 14ρονος ασυνόδευτος ανήλικος που βρισκόταν σε προστατευτική φύλαξη στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας στο Α.Τ. Αλίμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, κ. Καλιακμάνη, το παιδί βρισκόταν επί δύο ημέρες στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα.

Οι δέκα αστυνομικοί με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο 14χρονος έχουν υποβληθεί σε τεστ, βρίσκονται σε απομόνωση και αναμένουν τα αποτελέσματα. Ανάλογα περιστατικά με αστυνομικούς που μπήκαν σε καραντίνα μετά από εντοπισμό κρουσμάτων σε κρατούμενους, έχουν σημειωθεί από τον περασμένο μήνα σε Ομόνοια, Εξάρχεια, Άγιο Παντελεήμονα και Πατήσια.

Σφραγίστηκαν ΔΟΥ σε Αθήνα και Κηφισιά

Δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε ΔΟΥ της Αττικής ανάγκασαν τις αρχές να σφραγίσουν τα κτίρια των υπηρεσιών. Πρόκειται για την εφορία της Κηφισιάς αλλά και την Δ’ ΔΟΥ Αθηνών, όπου δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν.  

Οι δύο υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές σήμερα (Παρασκευή 11/09) στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, ενώ ήδη διενεργείται ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων.  

Κρούσμα και σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή  

Παράλληλα, θετική σε τεστ κορονοϊού βρέθηκε και εκπαιδευτικός σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Βασίλη Ζορμπά.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζορμπάς, σε δηλώσεις του στο Open TV, διευκρίνισε ότι η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ πριν από δύο ημέρες και όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, δόθηκε εντολή στους συναδέλφους της να αποχωρήσουν από το σχολείο. Στο κτίριο του σχολείου έχει γίνει ήδη απολύμανση, αλλά ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κατήγγειλε ότι ο ΕΟΔΥ “αρνείται να επισκεφτεί το σχολείο να πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μικρή δομή”.  

Σύμφωνα με πληροφορίς, το σχολείο είναι το 8ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής. Κρούσματα εντοπίστηκαν πρόσφατα και στο 30ο δημοτικό σχολείο και στο 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου, όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μια καθαρίστρια και ένας εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ethnos.gr, από χθες (Πέμπτη 10/09) έχουν τεθεί σε συναγερμό και δύο μεγάλες ιδιωτικές σχολικές μονάδες, στις οποίες φοιτούν χιλιάδες μαθητές, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα