ΑΘΗΝΑ
04:37
|
22.05.2024
Η αρχή που εποπτεύει την λειτουργία των ΜΜΕ στην Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι δεν θα ανανεώσει την άδεια ραδιοφωνικού σταθμού της αντιπολίτευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αρχή που εποπτεύει την λειτουργία των ΜΜΕ στην Ουγγαρία ανακοινωσε σήμερα Παρασκευή ότι δεν θα ανανεώσει την άδεια ραδιοφωνικού σταθμού της αντιπολίτευσης, προκαλώντας νέες ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης υπό την εθνικιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Το Klub Radio είναι ένας από φθίνοντα σε αριθμό ΜΜΕ που επικρίνουν τον Ορμπάν, του οποίου ο αυξανόμενος έλεγχος επί των μέσων μαζικής ενημέρωσης συγκαταλέγεται μεταξύ διαφόρων θεμάτων που έχουν προκαλέσει έντονη κριτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία.

Ο σταθμός, όπου οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης και οι επισκέπτες του talk show συχνά ασκούν σκληρή κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές, μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση για την άδεια, η οποία αναμένεται να λήξει τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά θα πρέπει να αγωνιστεί για αυτήν, ανέφερε χαρακτηριστικά το Συμβούλιο ΜΜΕ. Εάν χάσει, θα μπορεί να μεταδίδει μόνο διαδικτυακά.

Το Συμβούλιο Μέσων, του οποίου τα μέλη είναι διορισμένα από την κυβέρνηση, παρέθεσε μια σειρά κανονιστικών αδικημάτων που έλαβαν χώρα από το ραδιόφωνο Klub στην διάρκεια της τρέχουσας επταετούς θητείας του. Δεν διευκρίνισε ωστόσο κάτι πιο συγκεκριμένο για τα αδικήματα.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα