ΑΘΗΝΑ
03:38
|
25.04.2024

Μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) συνελήφθη από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) στην Οδησσό της Ουκρανίας. Ο συλληφθείς Ισού Οζερά μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) συνελήφθη από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) στην Οδησσό της Ουκρανίας. Ο συλληφθείς Ισού Οζερά μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη και η ΜΙΤ τον παρέδωσε την περασμένη Τρίτη στη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Άγκυρα, επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Εναντίον του Οζερά ασκήθηκε ποινική δίωξη με την κατηγορία “της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση”, “της προπαγάνδισης της τρομοκρατίας” και “της πλαστογραφίας εγγράφων”.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, για κάποιο διάστημα ο Οζερά διέμενε στη Ρουμανία, όπου το 1996 έγινε μέλος του ΡΚΚ. Στη Ρουμανία, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, εκβίαζε Τούρκους, ζητώντας τους χρήματα για λογαριασμό του ΡΚΚ και αυτή του η δραστηριότητα υπήρξε αφορμή για τη σύλληψη και απέλασή του.

Το 2014 εντάχθηκε στον πυρήνα του ΡΚΚ στην πόλη Ντογκουμπαγιαζίτ στην επαρχία Αγκρί, ενώ αργότερα διέφυγε από την Τουρκία, καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα