ΑΘΗΝΑ
07:23
|
19.04.2024

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και η κυβέρνηση “εγκαινιάζει” μια νέα ομάδα διαχείρισης, τη λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και η κυβέρνηση “εγκαινιάζει” μια νέα ομάδα διαχείρισης, τη λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Το έργο της θα είναι να υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.

Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, έδωσε οδηγίες για το τι θα συμβεί εάν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου σε κάθε σχολείο θα υπάρχει υπεύθυνος διαχείρισης Covid-19, ο οποίος θα αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού για την αναγνώριση ύποπτων κρουσμάτων και θα ενημερώνει τους γονείς. Παράλληλα ο ίδιος θα τηρεί αρχείο απουσιών που σχετίζονται με κρούσμα.

Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος μαθητή, το παιδί θα απομονώνεται άμεσα σε ειδικά διαμορφωμένο και καλά αεριζόμενο χώρο, μέχρι να έρθει η οικογένειά του να το παραλάβει. Στη συνέχεια, ο μαθητής θα επισκέπτεται τον ιατρό του και θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχο.

Μέχρι να βγουν τα αποτέλεσμα, ο μαθητής θα παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι, ενώ το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση εκπαιδευτικού ή εργαζομένου στη σχολική μονάδα.

Αν το τεστ σε παιδί ή ο εκπαιδευτικός βγει αρνητικό, τότε θα μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο εντός 24 ωρών. βγει θετικό, τότε ο γονιός οφείλει να ενημερώσει τον υπεύθυνο Covid 19 του σχολείου – όπως και τους υπεύθυνους όλων των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Ο υπεύθυνος οφείλει στη συνέχεια να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές.

Μήνυμα Κεραμέως για τη νέα χρονιά

Το μήνυμα πως επιστρέφουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους καθηγητές, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, έστειλε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα.  Ανακοίνωσε ότι προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις αρμοδιότητες για την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας. Όπως ενημέρωσε η κ. Κεραμέως, η απόφαση θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο διευθυντή Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας, πάντοτε σε εφαρμογή του ισχύοντος πρωτοκόλλου.

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία για θέσπιση ομάδα κρούσης μεταξύ υπουργείου Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, τόνισε ότι κρίνεται αναγκαία ώστε να υπάρξει κεντρική διαχείριση και καθοδήγηση κατά την πρώτη αυτή περίοδο που θα είναι πιο απαιτητική.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Παιδείας η ιστοσελίδα “Μαθαίνουμε ασφαλείς”. Προσδιόρισε πως οι προτεραιότητες είναι δύο, αφενός να δημιουργήσουμε όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται την εκπαιδευτική διαδικασία, αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα