ΑΘΗΝΑ
05:26
|
17.05.2024

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών και ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή και Αφρική, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, επιβεβαίωσε σήμερα την πραγματοποίηση διαδοχικών διαβουλεύσεων που είχαν από τις […]

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov talks during a meeting with representatives of Palestinian groups and movements as a part of an intra-Palestinian talks in Moscow, Russia February 12, 2019. Pavel Golovkin/Pool via REUTERS - RC1508E52650
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών και ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή και Αφρική, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, επιβεβαίωσε σήμερα την πραγματοποίηση διαδοχικών διαβουλεύσεων που είχαν από τις 3 Σεπτέμβρη Ρώσοι διπλωμάτες με Παλαιστίνιους αξιωματούχους της Χαμάς με στόχο την πραγματοποίηση συνάντησης όλων των βασικών παλαιστινιακών κομμάτων και κινημάτων στη Μόσχα.

Σε σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται πως οι διαβουλεύσεις έγιναν με πρωτοβουλία της παλαιστινιακής πλευράς. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης η σημασία μίας ενδοπαλαιστινιακής συνάντησης κορυφής για την αποκατάσταση της παλαιστινιακής ενότητας και «την εφαρμογή των νόμιμων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ίδρυσης ανεξάρτητου κράτους».

Ρωσικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο TASS πιθανολογούν ως πιθανή την πραγματοποίηση μίας ενδοπαλαιστινιακής συνάντησης το αργότερο σε δύο μήνες, παρόμοια με εκείνη που έγινε στη Μόσχα το Φεβρουάριο του 2019 με τη συμμετοχή 12 μεγάλων παλαιστινιακών κομμάτων και κινημάτων συμπεριλαμβανόμενων της Χαμάς και της Φατάχ. Μία τέτοια συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο κάδρο των εξελίξεων που προκαλεί το σχέδιο των ΗΠΑ για το παλαιστινιακό (γνωστό και σαν “Συμφωνία του Αιώνα”) και η πρόσφατη συμφωνία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων-Ισραήλ για ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα