ΑΘΗΝΑ
20:55
|
26.04.2024
Η κίνηση για τον αποκλεισμό των εισαγωγών από τον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή χοιρινού κρέατος στην Κίνα έρχεται παρά το γεγονός ότι το ασιατικό κράτος αντιμετωπίζει…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα ανακοίνωσε το Σάββατο απαγόρευση εισαγωγής χοιρινού και χοιρινών προϊόντων από τη Γερμανία, αφού επιβεβαίωσε την πρώτη περίπτωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρο την περασμένη εβδομάδα.

Η κίνηση για τον αποκλεισμό των εισαγωγών από τον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή χοιρινού κρέατος στην Κίνα έρχεται παρά το γεγονός ότι το ασιατικό κράτος αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου έλλειψη κρέατος μετά τη δική του επιδημία της θανατηφόρας νόσου των χοίρων.

Η απαγόρευση, που ανακοινώθηκε από την τελωνειακή υπηρεσία της Κίνας και το υπουργείο γεωργίας της, αναμενόταν ευρέως, δεδομένου του ιστορικού του Πεκίνου να κινείται γρήγορα για την εφαρμογή απαγορεύσεων σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η κίνηση αναμένεται να ωφελήσει άλλους σημαντικούς προμηθευτές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, ο Καναδάς και η Βραζιλία. Τα μελλοντικά συμβόλαια ζωντανών χοίρων των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη και την Παρασκευή, και ενώ εντείνονταν η φημολογία για διακοπή του εμπορίου της Γερμανίας με την Κίνα.

Η Γερμανία εξήγαγε περίπου 158.000 τόνους χοιρινού κρέατος αξίας 424 εκατομμυρίων ευρώ στην Κίνα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2020, διπλάσια της ίδιας περιόδου το 2019, ανέφερε το εθνικό στατιστικό γραφείο της Γερμανίας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα