ΑΘΗΝΑ
08:20
|
23.04.2024

«Θα πούμε στα παιδιά μας να στρέψουν τα κεφάλια τους; Να μην παρεμβαίνουμε για να εξαλείψουμε τις διαφορές ή να προσπαθούμε να προστατεύσουμε πιο αδύναμους […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θα πούμε στα παιδιά μας να στρέψουν τα κεφάλια τους; Να μην παρεμβαίνουμε για να εξαλείψουμε τις διαφορές ή να προσπαθούμε να προστατεύσουμε πιο αδύναμους φίλους ή φίλους σε προφανείς δυσκολίες; », είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κοντε, ο οποίος παρέστη στην κηδεία 21χρονου ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και συνέχισε:  “Δεν νομίζω ότι αυτή μπορεί να είναι η απάντηση ή ο δρόμος προς τα εμπρός. Αντίθετα, πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας σε κάθε τοποθεσία και πλαίσιο, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με την κουλτούρα του σεβασμού για όλους».

Εκατοντάδες Ιταλοί με λευκά πουκάμισα, παραβρέθηκαν στην κηδεία του 21χρονου Γουίλι, ο οποίος κατάγεται από το Πράσινο Ακρωτήρι. Η κηδεία έγινε στην κωμόπολή Κολεφέρο εκεί όπου ο Γουίλι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τέσσερις νεαρούς έξω από κλαμπ, επειδή εκείνος προσπάθησε να σταματήσει έναν καυγά ανάμεσα σε φίλο του και στους συγκεκριμένους νεαρούς. Στους φερόμενους ως δράστες έχει απαγγελθεί κατηγορία για εκ προμελέτης δολοφονία, ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι υπήρξαν και ρατσιστικά κίνητρα για την επίθεση τους. Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Ρώμης και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, δήλωσε ότι ένα από τα «λύκεια τουριστικών σπουδών» της περιοχής, θα λάβει το όνομα του Γουίλι Μοντέιρο. Ήταν η κατεύθυνση σπουδών που είχε επιλέξει το νεαρό αυτό παιδί, το οποίο ήθελε να γίνει ξακουστός μάγειρας.

«Τώρα αναμένουμε σαφείς και αυστηρές καταδίκες από μέρους της δικαιοσύνης», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο καθολικός επίσκοπος της περιοχής, τέλος, Μάουρο Παρμετζιάνι, υπογράμμισε ότι «ο Γουίλι θυσιάστηκε, πάνω στον σταυρό του, σαν ένας νέος Ιησούς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα