ΑΘΗΝΑ
14:57
|
16.04.2024
Το Κογκρέσο του Περού δέχτηκε επίσημα την πρόταση για εκκίνηση της διαδικασίας μομφής, ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου Βισκάρα, λόγω «ηθικής ανικανότητας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κογκρέσο του Περού δέχτηκε επίσημα την πρόταση για εκκίνηση της διαδικασίας μομφής, ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου Βισκάρα από την ηγεσία της χώρας, λόγω «ηθικής ανικανότητας», εξαιτίας του ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα της εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Η πρόταση της Παρασκευής εγκρίθηκε με 65 ψήφους υπέρ, με 36 κατά και 24 αποχές. Πενήντα δύο ψήφοι από το 130μελές Κογκρέσο απαιτούνταν για την έναρξη της διαδικασίας την επόμενη εβδομάδα και 87 ψήφοι θα χρειαστούν για την απομάκρυνση του Vizcarra από το αξίωμα.

«Οι νομοθέτες της Δημοκρατίας που υπογράφουν … προτείνουν την ακόλουθη πρόταση μέσω της οποίας διατυπώνουμε το αίτημά μας να απομακρύνουμε τον κ. Μαρτίν Αλμπέρτο Βισκάρα Κορνέχο από τα καθήκοντά του ως Προέδρου της Δημοκρατίας λόγω της μόνιμης ηθικής του ανεπάρκειας.»

O Βισκάρα κατηγορείται ότι παρεμπόδισε τη διενέργεια δικαστικής έρευνας για κυβερνητικές συμβάσεις του υπουργείου Πολιτισμού ύψους σχεδόν 50.000 δολαρίων στις οποίες προνομιακή πρόσβαση είχε ο άσημος τραγουδιστής Ρίτσαρντ Κισνέρος (γνωστός ως Ρίτσαρντ Σουίνγκ).

Για να εγκριθεί, η πρόταση αποπομπής πρέπει να λάβει την ψήφο τουλάχιστον 87 νομοθετών (περισσότερα από τα δύο τρίτα του Κογκρέσου) για να τεθεί σε ισχύ η κατάργηση και για να αναλάβει ο πρόεδρος του Κογκρέσου, Μανουέλ Μερίνο, την ηγεσία της χώρας των Άνδεων.

Πηγές: Al Jazzera, Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα