ΑΘΗΝΑ
07:41
|
20.04.2024
Οι διαδηλώσεις μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα της Κολομβίας συνεχίζονται, παρά την βίαιη καταστολή από τις αστυνομικές αρχές, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την Μπογκοτά να εξακολουθεί να είναι το κύριο πεδίο συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, 13 οικογένειες θρηνούν τους φόνους των παιδιών τους, ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές ατόμων που αγνοούνται για περισσότερο από 24 ώρες.

Οι διαδηλώσεις μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα της Κολομβίας συνεχίζονται, παρά την βίαιη καταστολή από τις αστυνομικές αρχές, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 13 ανθρώπων-με τους 8 να μην ξεπερνούν τα 27 έτη-με τους περισσότερους να φέρουν θανατηφόρα τραύματα από σφαίρες.

Για τρεις συνεχόμενες νύχτες, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους για την αστυνομική βαρβαρότητα και τη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό την κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκ και από τις δυνάμεις ασφαλείας του.

Η δολοφονία του Χαβιέ Ορντόνεζ στα χέρια αστυνομικών, που συνέπεσε με τη δολοφονία κοινωνικών ηγετών και σφαγών σε αγροτικές περιοχές, ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά, πυροδοτώντας την εξέγερση ως απάντηση στην ατιμωρησία των αρχών επιβολής του νόμου στη χώρα.

Τα επίσημα αναγνωρισμένα θύματα είναι τα εξής: Τζουλιέθ Ραμίρεζ 18 ετών. Κρίστιαν Κάμιλο Χερνάντεζ, 26 ετών; Χάιντε Φονσέκα, 17 ετών, Χερμάν Πουέντες, 25 ετών, Αντρές Ροντρίγκεζ, 23 ετών, Άντζι Πάολα Βακιέρο, 19 ετών, Μαρία ντε Κάρμεν Βιούβτσε, 40 ετών, Χεσούς Αρίας, 17 ετών, Κριστιάν Ουρτάδο, 27 ετών, Στίβεν Μεντόζα, 26 ετών, και ο Χουλιάν Μαουρίσιο Γκονζάλεζ, 27 ετών.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα