ΑΘΗΝΑ
15:10
|
26.04.2024

Συζητήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτημα προσωρινής διαταγής εργαζομένων στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ), των δύο πρώτων που απολύθηκαν με απόφαση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συζητήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτημα προσωρινής διαταγής εργαζομένων στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ), των δύο πρώτων που απολύθηκαν με απόφαση του εκκαθαριστή του Ταμείου κ. Χουντάλα. Με την αίτησή τους ζητούν να απαγορευτεί προσωρινά η «αναστολή της σύμβασης εργασίας» τους  και να υποχρεωθεί το ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ να τις απασχολεί προσωρινά, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο ΥΠ.ΠΟ.

«Η παράνομη και αναιτιολόγητη απόλυση-αναστολή σύμβασης των δύο συναδελφισσών ήταν η πρώτη σχετική ενέργεια στην οποία προχώρησε ο διορισμένος από την υπουργό Λίνα Μενδώνη και στέλεχος της ΔΗΣΥΠ εκκαθαριστής του Ταμείου κ. Χουντάλας. Ακολούθησε, την παραμονή του ανοίγματος του Παιδικού Σταθμού, η αποστολή από τον ίδιον και άλλων χαρτιών απόλυσης σε εργαζόμενους και εργαζόμενες του παιδικού σταθμού, βρεφονηπιοκόμους και οδηγό, εξίσου παράνομα και αναιτιολόγητα… Θυμίζουμε ότι, με πρόσφατη απόφαση του ΑΣΕΠ οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, θα έπρεπε να καταταγούν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού!

Κατά τη διάρκεια της δίκης αναδείχθηκε πως η απόφαση του εκκαθαριστή παραβιάζει τις διατάξεις του αστικού κώδικα που αφορούν στο εργατικό δίκαιο και ότι η απόφαση της «αναστολής» ισοδυναμεί με απόλυση. Και, κυρίως, αναδείχτηκε εκείνο που είναι γνωστό σε όλους και έχουμε καταγγείλει ήδη σε προηγούμενο μας κείμενο: ότι οι λόγοι της απόλυσης – «αναστολής σύμβασης» είναι εκδικητικοί, καθώς όλες οι απολύσεις αφορούν εργαζόμενες που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση των αποφάσεων που αφορούν στην εκκαθάριση του Ταμείου.

Θυμίζουμε ότι και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, έχει καταθέσει από τις 18 Ιουνίου αίτηση ακύρωσης κατά της κοινής Απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού και του Υπουργού Οικονομικών για τη διαδικασία της εκκαθάρισης και τις αρμοδιότητες του εκκαθαριστή του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ».

Η απόφαση του δικαστηρίου, αναμένεται να εκδοθεί, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα