ΑΘΗΝΑ
06:40
|
20.04.2024
Ένας πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ συνελήφθη ενώ κατασκόπευε τα διυλιστήρια Αμουάι και Καρντόν στην πολιτεία Φαλκόν της Βενεζουέλας την Πέμπτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ συνελήφθη ενώ κατασκόπευε τα διυλιστήρια  Αμουάι και Καρντόν στην πολιτεία Φαλκόν της Βενεζουέλας την Πέμπτη.

Μιλώντας στη δωδέκατη επέτειο της νεανικής πτέρυγας του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, JPSUV, ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, είπε ότι το άτομο που συνελήφθη ήταν στην υπηρεσία της CIA σε βάσεις της στο Ιράκ και βρέθηκε με όπλα και μεγάλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του.

«Συνελήφθη με βαριά όπλα, ειδικά όπλα. Συνελήφθη με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε δολάρια και με άλλα στοιχεία που έχουμε στείλει απευθείας στο υπουργείο και στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα.»

Ο Πρόεδρος Μαδούρο, ο οποίος είπε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία περιλαμβάνουν φωτογραφία και βίντεο, δήλωσε ότι μια ημέρα πριν από τη σύλληψη, ο υπουργός  Βιομηχανίας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι μαζί με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, μηχανικών, επιστημόνων, ανακάλυψαν και ξεσκέπασαν το σχέδιο ανατίναξης με εκρηκτικά του διυλιστηρίου Ελ Παλίτο.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα