ΑΘΗΝΑ
09:10
|
27.10.2021

«Οι εντάσεις δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. Παραμένουμε ανήσυχοι για τις έκνομες δράσεις της Τουρκίας. Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν το δικαίωμα στην εξόρυξη εντός […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι εντάσεις δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. Παραμένουμε ανήσυχοι για τις έκνομες δράσεις της Τουρκίας. Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν το δικαίωμα στην εξόρυξη εντός των Αποκλειστικών τους Ζωνών. Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει μιλήσει και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και με τον Πρόεδρο Τραμπ και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Μητσοτάκη.  Η λύση πρέπει να είναι διπλωματική»  δήλωσε ο Μαικ Πομπέο μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.  Η συνάντηση διήρκησε μια ώρα και ο Μαικ Πομπέο, πέρα από τον Νίκο Αναστασιάδη, συνάντησε και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ υπογράφηκε και  Μνημόνιο Συν αντίληψης για την εγκαθίδρυση Κέντρου Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας.

Το Μνημόνιο Συν αντίληψης υπεγράφη στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας-ΗΠΑ στους τομείς ασφάλειας και άμυνας, και περιλαμβάνει την εγκαθίδρυση εκπαιδευτικού κέντρου για θέματα ασφάλειας, με την ονομασία CYCLOPS (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security), το οποίο θα είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για αρχική χρηματοδότηση της ανέγερσης και λειτουργίας του Κέντρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα