ΑΘΗΝΑ
19:37
|
26.04.2024
Τα «Κίτρινα Γιλέκα», χθες το Σάββατο βγήκαν στους δρόμους μετά από ένα ολιγόμηνο διάλειμμα για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία κόντρα στα σχέδια του Προέδρου της…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα «Κίτρινα Γιλέκα», χθες το Σάββατο βγήκαν στους δρόμους μετά από ένα διάλειμμα λίγων μηνών για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία κόντρα στα σχέδια του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε σχέση με την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις πρώτες τους κινητοποιήσεις, τα Κίτρινα Γιλέκα παρήλασαν στο Παρίσι, τη Μασσαλία, την Τουλούζη, τη Λυών, τη Λιλ, τη Νάντη, τη Νίκαια, το Μπορντό και το Στρασβούργο. Στο Παρίσι, οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να σταματήσουν τη διαδήλωση. Τουλάχιστον 200 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, κυρίως στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισιού, 54 άτομα βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση. Η αστυνομία κατέσχεσε μαχαίρια, μάσκες και ένα τόξο κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης με τους διαδηλωτές.

Ο αριστερός ηγέτης της αντιπολίτευσης Ζαν-Λυκ Μελανσόν συνεχάρη τα κίτρινα γιλέκα για την κινητοποίηση. «Μπράβο για το ανυπότακτο δώρο στην επίδειξη των κίτρινων γιλέκων», ο Μέλενσον έγραψε στο Twitter, κάνοντας παράλληλα έκκληση για ηρεμία.

Πηγές: Telesur, France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα