ΑΘΗΝΑ
01:53
|
20.04.2024

Εκεί που φαίνονταν ότι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο πήγαινε προς εκτόνωση, μετά την απόσυρση του Oruc Reis,  ο Χουλουσί Ακάρ ο οποίος το πρωί […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκεί που φαίνονταν ότι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο πήγαινε προς εκτόνωση, μετά την απόσυρση του Oruc Reis,  ο Χουλουσί Ακάρ ο οποίος το πρωί έκανε μετριοπαθείς δηλώσεις, επανήλθε με προκλήσεις έναντι της Ελλάδας, λέγοντας ότι «Η Ελλάδα έχει προχωρήσει στην στρατικοποίηση 18 νησιών του Αιγαίου και αυτό ανεβάζει την ένταση» ενώ το τερμάτισε στην συνέχεια, σχολιάζοντας την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, λέγοντας:  «Λες και δεν υπήρχε άλλο νησί για να συμμετέχει στους εορτασμούς.  Αυτή η επίσκεψη φυσικά και μας ανησυχεί». Παράλληλα ο Ακάρ είπε ότι το Oruc Reis  θα ξαναβγεί στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες, ενώ όσον αφορά την συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας για τα εξοπλιστικά, είπε:  «Ο αγώνας των εξοπλιστικών έχει ξεκινήσει. Με αυτό τον τρόπο, η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα σε προκλητικές ενέργειες. Η ένταση δεν βοηθάει κανέναν και ειδικά την Ελλάδα. Υπάρχει προκλητική προσέγγιση, ειδικά υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του Μακρόν, ο οποίος ενθαρρύνει τον εξοπλισμό. Η Ελλάδα βλάπτει την ειρήνη, κάθε φορά που κάνει ασκήσεις με άλλες χώρες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα ζητήματά μας».

Την σκυτάλη πήρε και ο Τσαβούσογλου στην συνέχεια, ο οποίος αναφερόμενος στον διάλογο με την Ελλάδα, λέγοντας: «Αν κάποιοι θέτουν προϋποθέσεις στην Τουρκία, έχουμε κι εμείς προϋποθέσεις και αυτές οι προϋποθέσεις θα πρέπει να εκπληρωθούν». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα