ΑΘΗΝΑ
10:02
|
20.05.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε για πολλοστή φορά ότι του απονεμήθηκε ένα βραβείο που δεν υπάρχει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ένα από τα πολλά προεκλογικά ανοίγματά του προς τη μεγάλη λάτιν κοινότητα των ΗΠΑ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υπενθύμισε στο έκπληκτο ακροατήριό του ότι έχει τιμηθεί με το “ακριβοθώρητο μετάλλιο του Κόλπου των Χοίρων’. Το συγκεκριμένο μετάλλιο δεν υπάρχει ούτε έχει υπάρχει ποτέ στο παρελθόν κάποια αντίστοιχη βράβευση.

Ο Τραμπ, προσπαθώντας να αξιοποιήσει τα πεσμένα ποσοστά του Μπάιντεν στην πρόθεση ψήφου των λατίνων των ΗΠΑ και προκειμένου να προσεταιριστεί την κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, υπέπεσε σε μια ακόμη μεγαλειώδη γκάφα – ή κατέφυγε σε ένα ακόμα μεγαλειώδες ψέμα.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέσυρε στη μνήμη του κάποια από τις επισκέψεις του στη ‘Μικρή Αβάνα’ στο Μαϊάμι της Φλόριντα, όπου στεγάζεται ένα υποτυπώδες μουσείο αφιερωμένο στην αποτυχημένη αποβαση στον Κόλπο των Χοίρων. Η πρώτη φορά που βρέθηκε εκεί ήταν το 1999 και οι βετεράνοι της επιχείρησης του είχαν δώσει τότε ως αναμνηστικά μια κονκάρδα και μια πλάκα με τα διακριτικά της ταξιαρχίας που συμμετείχε στην απόβαση.

Η πιο πρόσφατη επίσκεψή του στο μουσείο ήταν το 2016. Τότε, μαζί με την ψήφο εμπιστοσύνης και μια γερή χορηγία από την Ένωση Βετεράνων του Κόλπου των Χοίρων, έλαβε ως αναμηνηστικό ένα “χειροποίητο έμβλημα της 2506ης ταξιαρχίας”, το οποίο επιχείρησε χθες να παρουσιάσει ως “ακριβοθώρητο μετάλλιο”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται σε ανύπαρκτες βραβεύσεις ή διακρίσεις που έχει κερδίσει. Κάποτε κυκλοφορούσε στα γκολφ κλαμπ επιδεικνύοντας ένα εξώφυλλο του περιοδικού Time που τον απεικόνιζε, αλλά ήταν προϊόν φωτομοντάζ. Προσφάτως, ισχυρίστηκε ότι αναδείχτηκε “Άνδρας της Χρονιάς” στο Μίσιγκαν χωρίς να υπάρχει σχετική βράβευση.

Συνεχίζοντας, πάντως, τις επιθέσεις του στον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν που χθες έλαβε τη στήριξη του πρωήν δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μάικ Μπλούμπεργκ κι ένα “πακέτο στήριξης” 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική του καμπάνια, στο περίφημο tweet για τον Κόλπο των Χοίρων, ο Τραμπ έγραψε :”Ο νυσταλέος Τζο Μπάιντεν, αφού πέρασε 47 χρόνια στην πολιτική περιφρονώντας τους Ισπανόφωνους, βασίζεται σήμερα στη βοήθεια του λάτρη του Κάστρο, Μπέρνι Σάντερς. Δεν πρόκειται να του βγει σε καλό”.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα