ΑΘΗΝΑ
11:38
|
21.09.2024

Γυναίκες και εργαζόμενοι άνω των 65 ετών πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα της ανεργίας στις ΗΠΑ, η οποία, αυξήθηκε σημαντικά ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων καραντίνας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γυναίκες και εργαζόμενοι άνω των 65 ετών πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα της ανεργίας στις ΗΠΑ, η οποία, αυξήθηκε σημαντικά ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων καραντίνας λόγω πανδημίας.

Στοιχεία της «Μηναίας Έρευνας Πληθυσμού» στις ΗΠΑ (CPS), που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, καταγράφουν συγκεκριμένα ότι αν και οι Αμερικανίδες αποτελούν το 47% των εργαζομένων αποτελούν το 57% των απολυμένων ή αυτών που τέθηκαν σε αναγκαστική αργία.

Αντίστοιχα, εργαζόμενοι (και των δύο φύλων) άνω των 65 ετών, μολονότι αποτελούν το 7% του εργατικού δυναμικού, απαρτίζουν το 17% των ανέργων στις ΗΠΑ.

Τα νεώτερα στοιχεία από την καταγραφή της επίσημης ανεργίας στις ΗΠΑ (από την οποία εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι, οι άστεγοι-άνεργοι και άλλες «ειδικές» κατηγορίες πολιτών) δείχνουν και άλλη μία άσχημη όψη της πραγματικότητας: Από τους 7,6 εκατομμύρια Αμερικανούς που απολύθηκαν «προσωρινά» από τη δουλειά τους τον Ιούνιο, ξαναβρήκε δουλειά μόνον το 2,4 εκατομμύρια άτομα.

Άλλοι περίπου 2,8 εκατομμύρια εργαζόμενοι δήλωσαν πως σταμάτησαν να ψάχνουν για δουλειά, ή σταμάτησαν να ελπίζουν πως θα ξαναπάρουν πίσω τις δουλειές τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα