ΑΘΗΝΑ
13:22
|
03.05.2024
Ο Γιοσιχίντε Σούγκα θα είναι -εκτός απροόπτου- ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και διάδοχος του Σίνζο Άμπε, αφού εξελέγη άνετα στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Οι βουλευτές του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) και από τα δύο νομοθετικά σώματα (Βουλή Αντιπροσώπων και Βουλή των Συμβούλων) και εκπρόσωποι των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος ψήφισαν συντριπτικά υπέρ του Σούγκα. Ο στενός συνεργάτης του Άμπε αναδείχθηκε πρώτος στην κάλπη που στήθηκε σήμερα τη Δευτέρα, με 377 από τις 534 ψήφους, πολύ μπροστά από τον Φούμιο Κισίντα, πρώην υπουργό Εξωτερικών, με 89 ψήφους, και τον Σιγκέρου Ισίμπα, πρώην υπουργό Άμυνας, με 68.

Ο Σούγκα, ο οποίος ήταν το δημόσιο πρόσωπο της κυβέρνησης Αμπέ για σχεδόν οκτώ χρόνια ως ανώτερος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αναμένεται να γίνει επίσημα πρωθυπουργός μετά την ψηφοφορία των ελεγχόμενων από το κυβερνών LDP νομοθετικών σωμάτων την Τετάρτη.

Το πιο επείγον καθήκον του Σούγκα θα είναι η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού Covid-19 και των επιπτώσεών του στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Πρέπει επίσης να συνεργαστεί με τους διοργανωτές του Τόκιο και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και να καταστρώσει ένα σχέδιο για τη διάσωση της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης του επόμενου έτους, η οποία έχει ήδη αναβληθεί για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην οικονομία της χώρας.

Πηγές: The Guardian, The Japan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα