ΑΘΗΝΑ
07:43
|
26.04.2024

Η Ιορδανία αναστέλλει τη λειτουργία των σχολείων για δύο εβδομάδες και κλείνει όλους τους τόπους λατρείας, χώρους εστιάσης και δημόσιες αγορές στο πλαίσιο των νέων […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιορδανία αναστέλλει τη λειτουργία των σχολείων για δύο εβδομάδες και κλείνει όλους τους τόπους λατρείας, χώρους εστιάσης και δημόσιες αγορές στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου καθώς το βασίλειο της Ιορδανίας προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την ανεξέλεγκτη διάδοση της πανδημίας. “Ζούμε πολύ ειδικές καταστάσεις”, δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Αμτζάντ Ανταϊλά.

Ο υπουργός Υγείας, Σαάντ Τζαμπέρ, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει ένα πανεθνικό lockdown σαν αυτό που επιβλήθηκε την Άνοιξη και κράτησε τα ποσοστά της διάδοσης του ιού σε χαμηλό επίπεδο στη χώρα των δέκα εκατομμυρίων πολιτών.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα άρθηκαν τον Ιούνιο και περίπου δύο εκατομμύρια μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία, ενώ οι διεθνείς πτήσεις επιτράπηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Έκτοτε η Ιορδανία καταγράφει τριψήφια ημερήσια κρούσματα με την Κυριακή να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ 252 νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες. Μέχρι στιγμής στην Ιορδανία έχουν καταγραφεί 3.528 κρούσματα κορονοϊού και 25 θάνατοι από τη νόσο Covid-19.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποδίδουν την έξαρση του ιού σε κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, όπως οι γάμοι που πλέον έχουν απαγορευτεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα