ΑΘΗΝΑ
12:24
|
26.04.2024
Ο καθηγητής κατέληξε στο νοσοκομείο επειδή ζήτησε από τον πατέρα να φορέσει μάσκα στο παιδί του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο νοσοκομείο κατέληξε καθηγητής στην Κρήτη έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από γονέα μαθητή. Ο λόγος είναι ότι ζήτησε από τον μαθητή να φορέσει μάσκα κατά την είσοδό του στο σχολείο.

Το αχαρακτήριστο περιστατικό συνέβη στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου. Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου διδασκόντων, ένας μαθητήςπου συνοδευόταν από τον πατέρα του επιχείρησε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Ο εκπαιδευτικός τον σταμάτησε στην είσοδο του σχολέιου και ζήτησε από τον γονέα να του φορέσει μάσκα. Ο πατέρας επιτέθηκε στον καθηγητή (με κουτουλιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ), με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο.

Αρκετές εντάσεις στα σχολεία

Μεμονωμένα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλα σχολεία της Κρήτης με γονείς που υπερασπίστηκαν το “δικαίωμα” των παιδιών τους να μη φορούν μάσκα, ενώ στην Άρτα ένας εκπαιδευτικός αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στην αίθουσα, όπως κατήγγειλε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης του νομού. Ο εισαγγελέας έχει ήδη ενημερωθεί για την υπόθεση. 

Στην Πάτρα, στο 55ο Δημοτικό σχολείο, τέσσερα παιδιά δεν παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς καθώς οι γονείς τους δεν ήθελαν να τους φορέσουν μάσκα. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στην Θεσσαλονίκη, ενώ στο Κορδελιό μαθήτρια αρνήθηκε να φορέσει μάσκα κι έφυγε από το σχολείο, παρόλο που ενημερώθηκε ότι θα πάρει τις αντίστοιχες απουσίες. Στο ίδιο σχολείο, μια άλλη μητέρα μάλωσε τον γιο της μπροστά στις κάμερες επειδή δέχτηκε να φορέσει μάσκα.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα