ΑΘΗΝΑ
12:07
|
18.05.2024

Το σχολικό έτος 2020-2021 στη Βενεζουέλα θα ξεκινήσει με μια στρατηγική που θα βασίζεται στην εκπαιδευτική τηλεόραση και στην online εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ο πρόεδρος […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σχολικό έτος 2020-2021 στη Βενεζουέλα θα ξεκινήσει με μια στρατηγική που θα βασίζεται στην εκπαιδευτική τηλεόραση και στην online εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε η δια ζώσης διδασκαλία δεν πρόκειται να επιστρέψει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, η κυβέρνηση ξεκίνησε μια διαδικασία διαβουλεύσεων με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών και των γονέων προκειμένου να εξετάσουν τη δυνατότητα της μερικής επαναλειτουργίας των σχολείων, των κολεγίων και των πανεπιστημίων.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Μαδούρο απέκλεισε αυτήν την πιθανότητα υποστηρίζοντας ότι “η δια ζώσης διδασκαλία δεν ενδείκνυται εν μέσω πανδημίας και ιδίως με τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού. Όλες οι υπηρεσίες εκπαίδευσης θα προσφέρονται από το διαδίκτυο”. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ζήτησε επίσης από τον υπουργό Παιδείας, Αριστόμπουλο Ιστουρίς, να χαράξει μια στρατηγική και ένα πλάνο για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά μέσω τηλεοπτικών τάξεων. “Το δίκτυο ViveTv θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις τάξεις”, υπογράμμισε ο Μαδούρο. Και πρόσθεσε: “Τον Ιανουάριο θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και το αν οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις”.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα