ΑΘΗΝΑ
10:40
|
02.12.2022

Τιτάνιο αγώνα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που αποτεφρώνει από νωρίς σήμερα το πρωί σημαντικές χορτολιβαδικές εκτάσεις της επαρχίας Προένσα α Νόβα στην κεντρική […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τιτάνιο αγώνα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που αποτεφρώνει από νωρίς σήμερα το πρωί σημαντικές χορτολιβαδικές εκτάσεις της επαρχίας Προένσα α Νόβα στην κεντρική Πορτογαλία καταβάλουν περίπου 1.000 πυροσβέστες και 15 πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ο αρχηγός της τοπικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Λουίς Μπέλου Κόστα, εξήγησε στους δημοσιογράφους πως το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν μεγάλες εκτάσεις με ξερόχορτα που υπάρχουν στην περιοχή.

Δεκάδες κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους, ενώ επιστρατεύτηκαν πάνω από 10 μπουλντόζες για να καθαρίσουν περιμετρικά την κατοικημένη ζώνη από ξερόχορτα και εύφλεκτα υλικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα