ΑΘΗΝΑ
08:01
|
19.04.2024

Τη δημόσια εκτέλεση ή τον χημικό ευνουχισμό των βιαστών πρότεινε σήμερα ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Χαν μετά το σάλο που πήρε εντός και εκτός συνόρων […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημόσια εκτέλεση ή τον χημικό ευνουχισμό των βιαστών πρότεινε σήμερα ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Χαν μετά το σάλο που πήρε εντός και εκτός συνόρων ο βιασμός μίας μητέρας, μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών της, σε οδική αρτηρία της Λαχώρης, την περασμένη βδομάδα.

Ο Χαν πρότεινε να υπάρχει διαβάθμιση στις υποθέσεις τιμωρίας των βιασμών ανάλογες με τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού. Πήρε πίσω την πρόταση για δημόσιο απαγχονισμό των βιαστών μόνον όταν τον πληροφόρησαν ότι θα διακύβευε τη συμφωνία ειδικής σχέσης με την ΕΕ, καθώς το Σύστημα Γενικευμένων Προτιμήσεων που χορηγήθηκε στο Πακιστάν το 2014 είχε ως βασικό όρο την τήρηση των διεθνών συμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως εξετάζει την πιθανότητα του χημικού ευνουχισμού, ώστε να αποτραπεί η διάπραξη του ίδιου εγκλήματος από τους καταδικασθέντες.

Την περασμένη βδομάδα σε ερημική οδική αρτηρία της Λαχώρης, δύο άνδρες έβγαλαν διά της βίας μία άτυχη οδηγό από το αυτοκίνητό της, που είχε ξεμείνει από βενζίνη, και υπό την απειλή όπλου και την βίασαν. Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη σήμερα, το γενετικό υλικό ταυτίστηκε με εκείνο που βρέθηκε στο θύμα βιασμού και ο ίδιος παραδέχθηκε αργότερα την ενοχή του. Ο δεύτερος δράστης καταζητείται με τις αρχές να προβλέπουν πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του καθώς θεωρούν πως βρίσκονται στα ίχνη του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα