ΑΘΗΝΑ
14:31
|
26.04.2024

Πολύμορφες κινητοποιήσεις ετοιμάζει αυτή τη βδομάδα η «Ενιαία Παλαιστινιακή Εθνική Ηγεσία Λαϊκής Αντίστασης» που συγκροτήθηκε στις 3 Σεπτέμβρη στη Βηρυτό με τη συμμετοχή παλαιστινιακών κομμάτων […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύμορφες κινητοποιήσεις ετοιμάζει αυτή τη βδομάδα η «Ενιαία Παλαιστινιακή Εθνική Ηγεσία Λαϊκής Αντίστασης» που συγκροτήθηκε στις 3 Σεπτέμβρη στη Βηρυτό με τη συμμετοχή παλαιστινιακών κομμάτων και οργανώσεων όπως η Φατάχ, η Χαμάς, η Ισλαμική Τζιχάντ.

Βάζοντας στόχο την οργάνωση κοινών αντιδράσεων απέναντι στις συμφωνίες ομαλοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με αραβικές και μουσουλμανικές χώρες , η«Ενιαία Παλαιστινιακή Εθνική Ηγεσία Λαϊκής Αντίστασης» προγραμματίζει για αύριο, μέρα υπογραφής συμφωνίας ομαλοποίησης των σχέσεων ΗΑΕμιράτων και Ισραήλ στον Λευκό Οίκο, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις κατά τόπους πρεσβείες των ΗΠΑ, Ισραήλ, ΗΑΕ και Μπαχρέιν.

Η έκκληση απευθύνεται σε Παλαιστίνιους, Άραβες, αλλά και κάθε πολίτη χώρας που υποστηρίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία. Κινητοποιήσεις προβλέπονται και για την ερχόμενη Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου που είναι η μέρα της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η τοποθέτηση μαύρων σημαίων σε κεντρικούς δρόμους των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, σε δημόσια κτίρια και σπίτια σε ένδειξη πένθους για τις συμφωνίες του Ισραήλ με χώρες του Κόλπου.

Σήμερα, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγιεχ καταδίκασε την συμφωνία ΗΑΕ και Ισραήλ λέγοντας πως αποτελεί “μαύρη μέρα στην Ιστορία του αραβικού έθνους και του Αραβικού Συνδέσμου”. Κάλεσε μουσουλμανικές και αραβικές χώρες να μην στείλουν αντιπροσωπείες κατά την αυριανή τελετή υπογραφής της συμφωνίας στον Λευκό Οίκο. Επιπλέον ανακοίνωσε πως μελετώνται πιθανά μέτρα στο πλαίσιο επαναξιολόγησης των σχέσεων της Παλαιστινιακής Αρχής με τον Αραβικό Σύνδεσμο, εκτιμώντας ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, συνιστά «διχαστικό και όχι ενωτικό παράγοντα». «Κατά την υπογραφή της συμφωνίας πεθαίνει η Αραβική Ειρηνευτική Πρωτοβουλία και μαζί η Αραβική Συναίνεση» είπε ο Στάγιεχ καλώντας τους Παλαιστίνιους «να βγουν ενωμένοι από την κρίση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα