ΑΘΗΝΑ
06:24
|
25.04.2024

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Πούτιν-Μακρόν για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι με τον πρόεδρο της Ρωσίας να δηλώνει ότι είναι “απαράδεκτο” να εκτοξεύονται αβάσιμες κατηγορίες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Πούτιν-Μακρόν για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι με τον πρόεδρο της Ρωσίας να δηλώνει ότι είναι “απαράδεκτο” να εκτοξεύονται αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ρωσίας για την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιφρονούντα.

“Συζητήθηκε λεπτομερώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από την ‘υπόθεση Ναβάλνι’. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτες οι κατηγορίες κατά της Ρωσίας που δεν βασίζονται πουθενά, σε σχέση με την εισαγωγή στο νοσοκομείο του Αλεξέι Ναβάλνι”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, το οποίο διευκρίνισε πως η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας “επισημάνθηκε ότι για να διευκρινιστούν οι πραγματικές συνθήκες του συμβάντος θα πρέπει οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες να παραδώσουν στην Ρωσία βιολογικό υλικό, το επίσημο πόρισμα των αποτελεσμάτων για τις ληφθείσες αναλύσεις που έγιναν στον Ναβάλνι καθώς και να υπάρξει κοινή συνεργασία με τους Ρώσους γιατρούς”. “Συμφωνήθηκε να συμβάλουν ώστε να ορισθούν οι παράμετροι μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους στο θέμα αυτό”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του να διαλευκανθεί η υπόθεση τονίζοντας ότι η Γαλλία συμμερίζεται τα συμπεράσματα της Ε.Ε. περί “δηλητηρίασης” του Ναβάλνι. “Είναι αναγκαίο η Ρωσία να διασαφηνίσει την κατάσταση προβαίνοντας σε μια λεπτομερή και διαφανή έρευνα”, της απόπειρας δολοφονίας του Ναβάλνι, η οποία έχει πιστοποιηθεί ως “δηλητηρίαση” δήλωσε ο Μακρόν στον συνομιλητή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Οι δύο πρόεδροι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, τάχθηκαν υπέρ της ταχείας εξομάλυνσης της κατάστασης στη Λευκορωσία, συζήτησαν για την διευθέτηση της κατάστασης στην Λιβύη, όπως και για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Tass, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα