ΑΘΗΝΑ
06:03
|
26.04.2024

Στο νοσοκομείο εισήχθη ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Ο 94χρονος μεταφέρθηκε το απόγευμα στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού του Παρισιού με αναπνευστικά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο νοσοκομείο εισήχθη ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Ο 94χρονος μεταφέρθηκε το απόγευμα στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού του Παρισιού με αναπνευστικά προβλήματα. Εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, και διαγνώστηκε με λοίμωξη των πνευμόνων.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του πρώην προέδρου της Γαλλίας έγινε την περασμένη εβδομάδα στην κηδεία της πρώην συνεργάτιδός, δημοσιογράφου και πολιτικού Μιλέν Ντεσάμπ στο Παρίσι.

Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 1974 έως το 1981.

Το 1959 διορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών και τρία χρόνια αργότερα υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σε ηλικία 36 ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στα Ηλύσια Πεδία η Γαλλία σταθεροποιήθηκε ως η δεύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης και τέταρτη στον κόσμο. Υπήρξε θερμός υποστηρικτής της ένταξης του Ηνωμένου Βασιλείου στην (τότε) ΕΟΚ. Το 1981 έχασε τις εκλογές από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Μιτεράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα