ΑΘΗΝΑ
08:53
|
26.04.2024

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η Κύπρος ήταν τα δύο βασικά σημεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας των Μάικ Πομπέο και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με όσα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η Κύπρος ήταν τα δύο βασικά σημεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας των Μάικ Πομπέο και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο CNN Türk.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών βρέθηκε προ ημερών στη Λευκωσία όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Μάικ Πομπέο είχε εκφράσει την ανησυχία του για τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην περιοχή, αλλά υποστήριξε ότι οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους κατά τρόπο διπλωματικό και ειρηνικό. «Οι εντάσεις δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. Παραμένουμε ανήσυχοι για τις έκνομες δράσεις της Τουρκίας. Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν το δικαίωμα στην εξόρυξη εντός των Αποκλειστικών τους Ζωνών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.    

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό πως αύριο Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και ΝΑΤΟ. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα