ΑΘΗΝΑ
06:26
|
20.04.2024
Από την Παρασκευή και για τρεις εβδομάδες, γίνεται η πρώτη χώρα που εφαρμόζει δεύτερο lockdown λόγω Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ γίνεται η πρώτη χώρα που θα μπει σε γενική καραντίνα για δεύτερη φορά. Το ανακοίνωσε ο Μπενιαμίν Ντετανιάχου και θα ισχύει από την ερχόμενη Παρασκευή και για τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών για τον Κορονοϊό, ο αυξανόμενος δείκτης μετάδοσης του ιού έχει φέρει τα νοσοκομοεία της χώρας στα όρια της αντοχής τους και αποσταθεροποιεί το σύστημα υγείας.

Την Πέμπτη, οι ειδικοί προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος υγείας είναι ορατός κι έτσι χθες, Κυριακή 13/09, αποφασίστηκε το νέο lockdown.  

Η νέα καραντίνα ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή και κατά τη διάρκειά της θα κλείσουν σχολεία, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πολλές ακόμα επιχειρήσεις. Οι μετακινήσεις των πολιτών περιορίζονται σε απόσταση 500 μ. από την κατοικία τους, ενώ στις συναθροίσεις μπαίνει όριο 10 ατόμων για κλειστούς χώρους και 20 ανθρώπων για ανοιχτούς.   

Στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 153.759 κρούσματα κορονοϊού, ενώ 1.108 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα