ΑΘΗΝΑ
01:09
|
24.04.2024
Η Κινεζική εταιρεία ByteDance στην οποία ανήκει η δημοφιλής πλατφόρμα θα μπει στην ομπρέλα της Oracle.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Microsoft ανακοίνωσε ότι η πρόταση εξαγοράς των υπηρεσιών του δημοφιλούς κινεζικού κοινωνικού δικτύου TikTok απορρίφθηκε από την ByteDance (είναι η μητρική εταιρεία στην οποία ανήκει η πλατφόρμα), με την Oracle να μοιάζει πλέον το απόλυτο φαβορί για την απόκτηση του δικτύου.

Η Microsoft ενημερώθηκε από την ByteDance χθες, Κυριακή 13/09. Στο “παρά πέντε” δηλαδή, αφού η προθεσμία που έχει θέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νόνταλντ Τραμπ, για την πώληση των δικαιωμάτων χρήσης του TikTok στις ΗΠΑ σε αμερικανική εταιρεία, εκπνέει στις 15/09.

Ήδη, πάντως, το πρακτορείο Reuters αλλά και έγκυρα μέσα όπως η Wall Street Journal επιβεβαιώνουν ότι η ByteDance θα κλείσει συμφωνία με την Oracle, η οποία θα αποκτήσει και τα δικαιώματα χρήσης της υπηρεσίας στον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

O Τραμπ έχει απειλήσει ότι αν η αμερικανική υπηρεσία του TikTok δεν πωληθεί εγκαίρως σε αμερικανούς, ο ίδιος θα διατάξει την παύση της λειτουργίας της, καθώς η συλλογή προσωπικών δεδομένων μέσω της πλατφόρμας “απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ”.

Στη δική της ανακοίνωση η Microsoft υπογράμμισε ότι κατέθεσε μια πρόταση εξαγοράς που θα αποδεικνυόταν επωφελής για τους χρήστες του TikTok και θα προστάτευε τα συμφέροντα των ΗΠΑ. “Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε σημαντικές αλλαγές προκειμένου να εγγυηθούμε τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, ιδιωτικότητας και διαφάνειας”, σημείωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Αυτήν τη στιγμή, το TikTok απασχολεί στις ΗΠΑ 1.000 περίπου εργαζόμενους και το χρησιμοποιούν δεκάδες εκατομμύρια χρήστες. Τα άμεσα σχέδια επέκτασής του προβλέπουν την πρόσληψη 10.000 εργαζομένων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και οικονομικές επενδύσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα