ΑΘΗΝΑ
22:59
|
19.04.2024
Ο Αμιράμ Μπεν-Ουλιέλ, εικοσιπέντε ετών, καταδικάστηκε σε τρις ισόβια από το δικαστήριο της Λοντ, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του τον Μάιο για δολοφονίες το 2015.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινό δικαστήριο έδωσε σε εβραϊκό έποικο τρεις ποινές ισόβιας κάθειρξης τη Δευτέρα για δολοφονία ενός Παλαιστινίου νηπίου και των γονιών του σε εμπρηστική επίθεση στο σπίτι τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Αμιράμ Μπεν-Ουλιέλ, εικοσιπέντε ετών, καταδικάστηκε σε τρις ισόβια από το δικαστήριο της Λοντ, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του τον Μάιο για δολοφονίες το 2015. Κρίθηκε επίσης ένοχος για δύο κατηγορίες για κάθε απόπειρα δολοφονίας και εμπρησμού, μαζί με συνωμοσία για διάπραξη εγκλήματος μίσους.

Στην εμπρηστική επίθεση σκοτώθηκε ένα 18μηνο νήπιο, μαζί με τον πατέρα του και τη μητέρα του, ενώ το τέταρτο μέλος της οικογένειας, τεσσάρων ετών, επέζησε με εγκαύματα στο σώμα του. Πριν τον εμπρησμό ο δράστης είχε γράψει στους τοίχους του σπιτιού της οικογένειας τις λέξεις «Εκδίκηση» και «Ζήτω ο Μεσσίας».

Το δικαστήριο ανέφερε ότι «οι ενέργειες του Μπεν-Uliel είχαν σχεδιαστεί σχολαστικά και προέρχονταν από τη ριζοσπαστική ιδεολογία που είναι ο ρατσισμός». Ανέφερε ότι η ποινή πλησιάζει τη μέγιστη ποινή που ορίζει ο νόμος.

Η εμπρηστική επίθεση του 2015 ήρθε εν μέσω ενός κύματος επιθέσεων εκδίκησης σε Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης από Εβραίους εποίκους.

Πηγές: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα