ΑΘΗΝΑ
22:05
|
02.05.2024
Η επικεφαλής του Συνηγόρου των παιδιών, Πατρίσια Μουνιόζ, είπε ότι ένα τέτοιο γεγονός δείχνει «την απόλυτη ανικανότητα του κράτους να διασφαλίσει αποτελεσματικά τη δημόσια ασφάλεια…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγνωστοι άντρες την Κυριακή πυροβόλησαν ένα παιδί Μαπούτσε στην κοιλιά, ενώ συμμετείχε στην προσπάθεια ανακατάληψης ενός αγροκτήματος, το οποίο αποτελεί μέρος των προσπαθειών της τοπικής κοινότητας Wente Winkul Mapu να ανακτήσει τη γη που ανήκει στους ιθαγενείς.

Το 13χρονο αγόρι διαδήλωνε στην περιοχή της Αραουτσάνια, όταν δέχθηκε πυρά από αγνώστους που επέβαιναν σε όχημα. Μετά την επίθεση, ο ανήλικος μεταφέρθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Υφυπουργός για τα Παιδιά της Χιλής, Κάρολ Μπάουν, καταδίκασε τους πυροβολισμούς και διαβεβαίωσε ότι το γραφείο της θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να βοηθήσει το αγόρι κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του.

Η επικεφαλής του Συνηγόρου των παιδιών, Πατρίσια Μουνιόζ, δήλωσε ότι ένα τέτοιο γεγονός δείχνει «την απόλυτη ανικανότητα του κράτους να διασφαλίσει αποτελεσματικά τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή.»

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα