ΑΘΗΝΑ
08:25
|
25.04.2024
Έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί: μιας γυναίκας και δύο μικρών παιδιών. Πηροφορίες αναφέρουν ότι αγνοούνται 14 άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή το μεσημέρι της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, όπου και σημειώθηκε χθες το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες από τις ακτές της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί: μιας γυναίκας και δύο μικρών παιδιών, ενώ παραμένει σ εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση του σκάφους.

Έχουν διασωθεί 57 άτομα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ακόμη 14 αγνοούμενους, βάσει των μαρτυριών των μεταναστών που ειδοποίησαν χθες το μεσημέρι τις αρχές, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από ξεκίνησε το σκάφος όπως και ποιος ήταν ο προορισμός του.

Δεκαεννέα από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το ναυάγιο σημειώθηκε αργά το απόγευμα, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, μετά τη βύθιση σκάφους, που μετέφερε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό ατόμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα