ΑΘΗΝΑ
16:17
|
24.04.2024
Η Νότια Κορέα δήλωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να δαπανήσει 146 εκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια εμβολίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Κορέα δήλωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να δαπανήσει 146 εκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια εμβολίων κορανοϊού, αρχικά με στόχο την εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων για 30 εκατομμύρια ανθρώπους, ή το 60% του πληθυσμού της, καθώς είναι αντιμέτωπη με νέα έξαρση των κρουσμάτων του ιού.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας δήλωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να δαπανήσει 146 εκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια εμβολίων κορονοϊού, αρχικά με στόχο την εξασφάλιση προμήθειας για 30 εκατομμύρια ανθρώπους, ή το 60% του πληθυσμού της, καθώς είναι αντιμέτωπη με νέα έξαρση του ιού.

Ο πληθυσμιακός στόχος είναι υψηλότερος από τον στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την έγκαιρη αγορά προμηθειών για το 20% των πιο ευάλωτων ομάδων και τουλάχιστον 40% που έχουν συμφωνηθεί από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Βρετανία και τους εταίρους της ΕΕ για τον πληθυσμό τους.

Παγκόσμιοι κατασκευαστές εμβολίων αγωνίζονται να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του ιού που έχει σκοτώσει περισσότερους από 925.000 ανθρώπους από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα