ΑΘΗΝΑ
02:43
|
26.04.2024

Από αύριο 16 Σεπτεμβρίου ενισχύονται και πολλαπλασιάζονται τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Τα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από αύριο 16 Σεπτεμβρίου ενισχύονται και πολλαπλασιάζονται τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Τα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα ισχύσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

  • Στις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους το όριο πληρότητας πέφτει στο 50%, από 75%. Οι θεατές θα είναι υποχρεωτικά καθιστοί και θα φορούν μάσκα, ενώ απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.
  • Στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική και σε κλειστές αίθουσες συναυλιών αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.
  • Στα θερινά και χειμερινά σινεμά και θέατρα το όριο πληρότητας κατεβαίνει από το 75% στο 60%, ενώ οι θεατές θα φορούν μάσκα.
  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς. Επίσης, σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων, πχ πλατείες, ουρές καταστημάτων κλπ, όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας για απόσταση 1,5μ.
  • Στις λαϊκές αγορές είναι υποχρεωτική η μάσκα για παραγωγούς και καταναλωτές, ενώ οι πάγκοι πρέπει να έχουν απόσταση 3 μέτρων μεταξύ τους.
  • Στα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος το ανώτατο αυστηρό όριο πληρότητας είναι τα 6 άτομα.
  • Στα άτομα 65 ετών και άνω συστήνεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.
  • Παραμένει ο αριθμός των 50 ατόμων στις εκδηλώσεις.
  • Έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο στις 10:00, εκτός από τα super market.

Γκίκας Μαγιορκίνης: “Εκκολαπτήριο” της πανδημίας τα αστικά κέντρα

Η αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα δείχνει μια ανησυχητική αντοχή στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως αυτή η αυξητική τάση αυξάνει την πίεση στο σύστημα υγείας.

Επισήμανε την αυξημένη ένταση των κρουσμάτων στην Αττική, ενώ αναφερόμενος σε ανάλογα φαινόμενα σε μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, χαρακτήρισε τα αστικά κέντρα ως την «αχίλλειο πτέρνα», το “εκκολαπτήριο” της πανδημίας, καθώς παρατηρείται υπερμετάδοση ανάμεσα σε αγνώστους.

Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Οξφόρδης, λέγοντας πως συνεχίζονται οι δοκιμές, καθώς οι παρενέργειες που εμφάνισε ένας των συμμετεχόντων δεν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας, καθώς και ο γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα