ΑΘΗΝΑ
10:49
|
16.01.2021

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παρουσιάζοντας απόψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών ΗΑΕ και Μπαχρέιν από εξώστη του Λευκού Οίκου, λίγο πριν την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παρουσιάζοντας απόψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών ΗΑΕ και Μπαχρέιν από εξώστη του Λευκού Οίκου, λίγο πριν την υπογραφή των συμφωνιών, επιχείρησε να προβάλλει τη σημερινή εξέλιξη σαν ιστορικό γεγονός. Υποστήριξε πως η υπογραφή συμφωνιών εξομάλυνσης των σχέσεων δύο μοναρχιών του Κόλπου με το Ισραήλ, αφενός «αλλάζει το ρου της Ιστορίας»,αφετέρου σηματοδοτεί την αρχή για το ξημέρωμα μίας «νέας Μέσης Ανατολής».

«Ήρθαμε για να αλλάξουμε το ρου της Ιστορίας στη Μέση Ανατολή. Οι χώρες της περιοχής κάνουν ένα μεγάλο βήμα μπροστά στο μέλλον προς την ειρήνη και την ευημερία. Οι οραματιστές ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής θα υπογράψουν σήμερα την πρώτη συμφωνία που αφορά την περιοχή για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.Θα ακολουθήσουν και άλλες» ανέφερε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που είναι υπεύθυνος για την επιδείνωση της ζωής στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τον σημαντικό πολλαπλασιασμό των εβραϊκών εποικισμών, παίρνοντας το λόγο ισχυρίστηκε πως έρχεται ως «ειρηνοποιός». Προέβλεψε πως μπορεί να τελειώσει «μία και καλή» η αραβο-ισραηλινή διένεξη. Ευχήθηκε στα αραβικά και στα ειρηνικά «ειρήνη για όλους».

Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΑΕ και Μπαχρέιν έδωσαν εύσημα σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ που συνέβαλαν στην επίτευξη των συμφωνιών «που μπορούν να φέρουν ειρήνη» στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα